Op 31 augustus 2021 was het na alle corona-ellende dan eindelijk zo ver: eerste repetitie (op 1,5 meter) na anderhalf jaar, en uitgestelde jaarvergadering. Eerst een proefrepetitie van een uur, met een sollicitant naar de dirigentfunctie omdat Hans Cok met pensioen gaat. Dat was wel even wennen, sowieso aan de vreemde opstelling, op 1,5 meter in het grote middenschip van de kerk, en met een andere dirigent achter de vleugel. Maar de leden genoten er toch wel van om zich weer eens te laten horen en elkaar ook weer eens te zien.

Na de pauze de jaarvergadering, met de gebruikelijk zaken als financiën en bestuursverkiezing . Bij ons nooit een probleem:  Suzan van Oosten en voorzitter Sjaan van Roon waren aftredend, maar hadden zich herkiesbaar gesteld. Krijnie Vreugdenhil blijft ook nog een jaar meedraaien in het bestuur. Daarna werden drie jubilarissen gehuldigd voor 40 (!) jaar lidmaatschap: Toos Renzen, Maartje van Weijen en Marijke van Goor werden bedankt met een bloemetje, een fraaie oorkonde en een kunstwerkje.

Maartje van Weijen, Toos Renzen, Marijke van Goor

Grote verrassing: een benoeming tot erelid. Heleen den Hond werd gehuldigd en benoemd tot erelid, voor haar grote verdiensten voor het koor als penningmeester gedurende 45 jaar. Zij is niet alleen een verdienstelijke sopraan, zij verzorgt al zo lang de financiën en met dirigent-, solisten- en orkestcontracten, subsidieaanvragen , contributie-inning en jaarlijkse verantwoording  komt daar heel wat bij kijken! Voor zover bekend is dit uniek in de koorwereld. Heel jammer dat het daarbij behorende feestje in duigen viel door een val van het podium, waarbij zij haar arm brak. Voor de foto kon er nog wel een klein lachje af, maar haar feestje eindigde op de gipskamer in Delft!

Heleen den Hond, erelid

Daarna, ondanks alle consternatie, aandacht voor het afscheid van Hans Cok. Al vóór de corona had hij zijn afscheid aangekondigd, maar door al die toestanden (hij is er zelf ook ernstig ziek van geweest), was er nog geen gelegenheid geweest om afscheid te nemen. In 1997 kwam hij bij Hosanna als vaste begeleider, in 2012 nam hij het dirigeerstokje over van Kees Schrijver, en in beide functies heeft hij zich bijzonder geliefd gemaakt. Daarvoor werd hij uitgebreid bedankt  en kreeg hij, samen met zijn vrouw een mooie bos bloemen, een grote mand met lekkere dingen en een dik fotoboek als herinnering aan al die jaren. In zijn dankwoordje liet hij weten dat het ook van zijn kant een heel fijne periode is geweest in Maasland.

Afscheid Hans Cok

Ter afsluiting kregen de leden een flesje met een slangetje (Lax VOX methode) om zelf hun stem thuis weer op peil te kunnen brengen, na anderhalf jaar stilstand.

Hoe  nu verder? Er komen nog twee proefrepetities met sollicitanten. Het nu al twee keer uitgestelde programma staat nog: de Messiah van Händel  in november 2022 en ‘Olivet to Calvary’ van Maunder rond Pasen 2022, ervan uitgaande dat de coronamaatregelen dan ver genoeg versoepeld zullen zijn.

 

2021-09-20T15:57:32+00:00 19-09-2021|