Onze Förster-vleugel, gekocht in 1982 bij Rijken & De Lange, moet helaas weg. Dat is een van de gevolgen van het sluiten van de Nieuwe Kerk van Maasland per 1 januari 2019. 

Van 1982 tot 2005 hebben wij deze kleine vleugel (152 cm breed, 154 cm diep) gebruikt voor de repetities in De Magneet en heen en weer gesjouwd naar de kerk als we daar repeteerden. In 2005 kochten we een gewone piano voor de repetities en kwam de vleugel in de kerk te staan. Daar werd hij nog maar zelden gebruikt (ongeveer 5 keer per jaar); wel regelmatig gestemd. In de kerk staat hij eigenlijk te koud – er wordt alleen op zondag gestookt – en in combinatie met dat weinige gebruik leidt dat er toe dat er nu wel wat onderhoud nodig is.

Onze pianostemmer vindt hem dat zeker nog wel waard. Misschien valt het ook wel mee als hij lekker warm staat en veel gebruikt wordt. De buitenkant heeft wel wat krasjes en deukjes, maar de klank is nog prima.
Door eerst hier te publiceren bieden wij onze ‘relaties’ de eerste kans om te bieden. Als dat niets oplevert zetten we hem binnenkort op marktplaats.

Volgens de pianostemmer is de verkoopwaarde zo’n € 1500,-.

 

2018-12-18T23:41:01+00:00 17-09-2018|