De  bekende uitdrukking ‘Opgeruimd staat netjes’ betekent eigenlijk: daar zijn we mooi vanaf! Dat opgeruimd ook netjes is, bewijst deze foto van de kast van ’Hosanna’. Het stond al een jaar of tien op de actiepuntenlijst: de kast opruimen. Die puilde al jaren uit van oude muziekstukjes die toch nooit meer uitgevoerd zullen worden en allerlei andere nutteloze zaken.
Vorige week hebben vier bestuursleden (dat zijn van die lieden die toch niks te doen hebben!) dan eindelijk de koe bij de hoorns gevat en uitgezocht wat nog de moeite van het bewaren waard is. Dat werd netjes gesorteerd en opgeslagen in plastic bakken, en zie: dan blijft er zelfs bijna een hele plank over! Zo heb je nog eens eer van je werk, en de taak van bibliothecaris wordt een heel stuk eenvoudiger!
En als de KCZB ooit nog eens een concours organiseert voor ‘de mooist opgeruimde koorkast van Nederland’ gaan we gewoon voor de 1e prijs!
Een onvoorstelbare berg oud papier (je snapt niet waar het allemaal vandaan kwam) werd klaar gezet voor de ophaaldienst. Daar hebben de sportverenigingen van Midden-Delfland dan nog weer wat aan, en wij zijn er dan dus echt mooi vanaf!

Een berg oud papier

2017-09-20T17:22:19+00:00 05-03-2017|