De Christelijke Oratoriumvereniging ‘Hosanna’ in Maasland heeft na de vakantie de draad weer opgepakt, en moet er meteen flink tegenaan. De eerstvolgende concerten komen namelijk al op 25 en 26 september, in Duitsland (Trier). Dit zat al bijna twee jaar in de planning, maar nu nadert het ineens wel heel snel!

Affiche Trier

Op 26 september wordt ‘Ein Deutsches Requiem’ van Brahms uitgevoerd in de aula van het Angela-Merici-Gymnasium, een uitstekende concertzaal. Begeleid door twee Duitse pianisten op twee concertvleugels, met twee lokale solisten (docenten van het Luxemburgs Conservatorium), en ondersteuning door een aantal mannen van het Trierer Domchor, wordt dit ongetwijfeld een concert waar nog lang over gesproken zal worden. Bovendien is het een mooie voorbereiding op het concert van 30 oktober a.s. in de Nieuwe Kerk van Maasland, waar dit Requiem met groot orkest (het Delfts Symphonie Orkest) zal worden uitgevoerd.

In Trier hebben ze nóg een heel mooie concertzaal: de Konstantinbasilika. Daar paste het Requiem niet in de programmering, maar op vrijdag 25 september kan wel om 16.00 uur een mini-concertje van een paar a capella-werken worden gegeven. Daar heeft ‘Hosanna’ dus een vijftal fraaie kleine stukjes voor ingestudeerd, o.a. ‘Du Hirte Israels’ van Bortnianski en ‘Notre Père’ van Duruflee. Heel leuk om te studeren naast het ‘zwaardere’ oratoriumwerk en heel spannend hoe dat straks in zo’n ruimte zal klinken. Dat vond ook een aantal enthousiaste zangers van andere koren van dirigent Hans Cok, want die gaan gezellig met ‘Hosanna’ mee. Met een verblijf in een vier-sterren hotel, een rondvaart over de Moezel en sight-seeing in Trier en (op de terugweg) in Monschau, wordt het voor de leden een weekend om niet snel te vergeten.

 Foto: de Konstantinbasilika in Trier

Foto: de Konstantinbasilika in Trier

2017-09-20T17:22:20+00:00 14-09-2015|