Op vrijdag 8 november 2013 hoopt de Christelijke Oratoriumvereniging ‘Hosanna’ Die Schöpfung van Joseph Haydn uit te voeren in de Nieuwe Kerk van Maasland. Dan is het alweer 18 jaar geleden dat dit werk voor het laatst in Maasland te beluisteren was. Voor ‘Hosanna’ wordt het een bijzonder concert, omdat dit het eerste grote concert wordt onder leiding van Hans Cok.

die-schopfung-joseph-haydn

Dit is één van de vele hoogtepunten van de barok. Het werk dateert uit 1798 en beschrijft en illustreert muzikaal het scheppingsverhaal volgens het Bijbelboek Genesis. Het orkest beeldt eerst de chaos vóór de schepping uit. In recitatieven en aria’s worden vervolgens de scheppingsdaden beschreven, waarin de drie solisten eerst als de aartsengelen Gabriel, Uriel en Rafaël optreden. In het laatste deel spelen de bas en de sopraan de rollen van Adam en Eva, waarbij zij ook een schitterend duet zingen. Elke scheppingsdag wordt afgesloten met een lofzang op de schepping en de Schepper, waarin uiteraard het koor de hoofdrol heeft.

Noteert u de datum alvast? De concerten van ‘Hosanna’ hebben een uitstekende reputatie in de wijde omgeving, altijd met goede solisten en orkesten. En als u de Schöpfung wel eens gezongen hebt en denkt het in twee maanden weer onder de knie te hebben, bent u (vooral mannen!) hartelijk welkom als projectlid. De repetities beginnen weer op dinsdag 27 augustus, om 20.00 uur in De Magneet, Huis te Veldelaan 16, Maasland.

Telefonische informatie: 010-5913764 .       www.covhosanna.nl

2017-09-20T17:22:20+00:00 08-11-2013|