Lieve koorvrienden en vriendinnen

Jullie hebben me het mooiste Afscheids-en Jubileumkado gegeven wat ik me maar kon wensen! Net zo mooi als een fotoboek en een CD-opname!

Het was me niet mogelijk om na afloop van ons gedenkwaardige concert mijn gedachten goed te ordenen en zo oprecht mogelijk onder woorden te brengen hoe ik jullie zang bewonder!

Er is absoluut weer een muzikaal wonder geschied bij Hosanna (je zou er een roman over kunnen schrijven met als titel:“ het wonder van Maasland” en de ondertitel: waarin een klein dorpskoor iets groots verrichtte) !

Ik heb de hele zondag in geëmotioneerde toestand doorgebracht, en alle muzikale hoogtepunten in mijn hoofd laten passeren, en nog steeds snap ik niet hoe zoiets moois tot stand kon komen….

De solisten waren unaniem van mening dat hier een prachtig, krachtig en zeer muzikaal koor stond (en dat terwijl ik ze had verteld dat ook bij ons de vergrijzing begint door te zetten….)

Het orkest was zelden zo meegaand en gedisciplineerd, en deed alles wat ik wilde. Ook de solistenbezetting was subliem, en klonk als een team wat al jaren samen zingt. Alle zangtechnische aanwijzingen van Mirjam werden in praktijk gebracht en daar zal ik haar altijd dankbaar voor zijn!

De rest moeten jullie maar aan Hans vragen, want ik wil nu geen complimenten in ontvangst nemen, en daarom schrijf ik jullie een brief om jullie uit de grond van mijn hart te bedanken voor jullie jarenlange inzet uit liefde voor de vereniging ,voor de muziek en voor de dirigent.

We hebben prachtige momenten beleefd maar ook spanningen gehad. Ik was de laatste maanden niet echt meer 100% bij de les. Die dingen horen bij een goed maar wel lang huwelijk, en de moeilijke dingen vergeet je weer, maar de hoogtepunten blijven hangen van alle 25 prachtige concerten die ik met jullie mocht geven. Dat is een erfenis die niemand ons meer afneemt en die meegaat lang nadat ik afscheid heb genomen.

Ik sluit af met de zegenwens:

“Moge de Heer, die trouw is geweest en ons de kracht heeft gegeven dit geweldige Elias-moment samen te beleven ,met jullie meegaan in een nieuwe tijd met nieuwe uitdagingen onder een nieuwe dirigent”.

Ik wens de vereniging en het koorbestuur alle goeds en Hans dezelfde inspiratie toe die ik heb mogen ontvangen!

Jullie toegenegen oud-dirigent,

Kees Schrijver

2015-09-23T11:59:01+00:00 29-10-2012|