Op zaterdag 17 december om 20.30 uur in de Nieuwe Kerk van Maasland: het gezamenlijke kerstconcert van CMV ‘Maaslandse Harmonie’ en COV ‘Hosanna’. Een Maaslands gebeuren, waarbij hele families op het podium staan en in het publiek zitten. Beide verenigingen zijn gewend om onder leiding van hun resp. dirigenten, Frank Hendriks en Kees Schrijver, muziek op hoog niveau te brengen en gaan dat nu samen laten zien en horen.

Over het programma.

De avond wordt geopend met een Gregoriaanse antifoon ‘Puer natus est nobis’ als inleiding voor het bekende lied ‘Looft God, gij  Christenen, maakt Hem groot’ in een bewerking van Jacob de Haan. Vervolgens een rijke afwisseling van instrumentale  en koormuziek. Er komt o.a. een medley van bekende kerstliederen voorbij voor orkest met koor van Philip Sparke, en een instrumentale kerstcompositie van de Japanse componist Konagaya. ‘Hosanna’ neemt twee klassiekers voor haar rekening: het bekende ‘Hallelujah’ van Händel en het Gloria van Vivaldi. Maar ook moderne, swingende Carols van Rutter en Willcocks met Hans Cok aan de vleugel. Gospel afgewisseld met Oud-Hollandse kerstliederen en een traditionele Carol bewerkt door Rutter voor koor, koperblazers en orgel. Kortom: een zeer gevarieerd programma, met voor elk wat wils. En dan hebben we de samenzang met orkest en bovenstem door Hosanna nog niet eens genoemd.

Het concert begint pas om 20.30 uur om de echte volhouders van het 24-uurs concert van Euterpe de gelegenheid te geven naar de Nieuwe Kerk te komen. Na afloop is er gelegenheid om gezellig nog wat na te praten.

Voorverkoop: bij de leden, Bloemsierkunst Bloei, Huis te Veldelaan 2, Maasland en Sigarenmagazijn ‘Hartelust’, Rembrandtlaan 1, Maassluis (Palet). De toegangsprijs is € 10,- (incl. consumptie). Meer informatie: telefonisch (010) 591 62 27 en (010) 591 37 64 of de websites: www.maaslandseharmonie.nl en www.covhosanna.nl.

2015-09-23T12:04:09+00:00 17-12-2011|