Concertreis Trier 2015 2017-09-20T17:22:19+00:00

Concertreis Trier, 25-27 september 2015

affiche Trier jpg

Na een voorbereidingsperiode van bijna twee jaar gaat het dan op 25 september echt gebeuren: ‘Hosanna’ gaat naar Trier. Het had heel wat voeten in aarde, maar in samenwerking met MCT-reizen in Maastricht is het bestuur erin geslaagd een mooi programma samen te stellen. Trier is een aantrekkelijke Duitse stad voor zo’n trip: niet te ver weg, rijke cultuur, mooie concertlocaties. Maar op de voorkeurslocatie, de Konstantinbasilika, paste dit niet in de programmering. Een uitwijkmanoeuvre naar de Maximinkirche liep ook stuk. Uiteindelijk werd een uitstekend alternatief gevonden: de aula van het Angela-Merici-Gymnasium, een volwaardige concertzaal met een uitstekende akoestiek. Daar gaat Hosanna ‘Ein deutsches Requiem’ van Brahms uitvoeren, in de versie met twee vleugels. De muziekdocent van de school, Ulrich Krupp, speelt een van de pianopartijen, de andere pianist is Klauspeter Bungert, een begrip in Trier. De solisten zijn Ursula Thies en Jean-Paul Majerus, docenten aan het Luxemburgs Conservatorium, en het koor krijgt mannenassistentie uit het Trierer Domchor.

Ook een aantal zangers/zangeressen van COV Ridderkerk, een ander koor van dirigent Hans Cok, ging trouwens graag mee om te assisteren. Dit concert gaat plaatsvinden op zaterdag 26 september.

Het oorspronkelijke plan was om op de heenreis op vrijdag in de kathedraal van Brussel een vijftal a-capella-werkjes uit te voeren, maar tijdens de voorreis van het bestuur was het centrum van Brussel compleet onbereikbaar door alle verkeersopstoppingen. Dat werd een te groot risico gevonden en daarom werd dit mini-concert verplaatst naar de Konstantinbasilika, dus tóch een kort optreden in die prachtige zaal.

Met een verblijf in een 4-sterrenhotel in Bitburg, een rondvaart over de Moezel en sight-seeing in Trier en op de terugweg in Monschau, wordt dit een reis waar nog lang over gesproken zal worden. Hier wordt echt het nuttige met het aangename verenigd: een leuk reisje, en een goede voorbereiding op het concert van 30 oktober in Maasland, waar ook het Requiem van Brahms zal worden uitgevoerd, maar dan met groot orkest.

 

herr-krupp-aula

Foto: Hans Cok en enkele bestuursleden maken kennis met Herr Krupp in de aula.