Bertha Zegwaard record-lid bij ‘Hosanna’: 67 jaar 2017-09-20T17:22:19+00:00
De trouw van de leden van de Chr. Oratoriumvereniging ‘Hosanna’ in Maasland is algemeen bekend, vrijwel ieder jaar worden er tijdens de ledenvergadering wel jubilarissen gehuldigd.
Bertha Zegwaard-van der Kooij heeft daarbij een bijzonder record bereikt: 67 jaar lid!!

Bertha

Dat komt nog maar zelden voor. Maar nu heeft ze dan toch besloten om er een punt achter te zetten, gedwongen door wat fysieke ongemakken die de gevorderde leeftijd nu eenmaal meebrengt. Erg jammer, want ze zong nog altijd met veel plezier haar partijtje bij de tenoren uitstekend mee!
Tijdens de repetitie van 17 januari nam zij afscheid, en haalde herinneringen op aan alle dirigenten die ze sinds 1949 heeft meegemaakt. Ook dat ze eigenlijk al eerder lid had willen worden (toen ze 16 was!), mede omdat haar broers en zussen ook zongen, maar niet mocht van haar ouders omdat ze dan in het donker van de Oostgaag naar het dorp moest fietsen. Ze mocht pas toen ze 18 was!
Ze heeft het altijd enorm naar haar zin gehad, vooral door de uitstekende sfeer op de repetities en de studie en uitvoering van grote klassieke werken als Messiah, Schöpfung, Elias, Paulus, Weihnachtsoratorium, Johannes Passion, teveel om op te noemen.

Bloemen en doorlopend toegangsbewijs

Naast haar drukke bestaan als tuindersvrouw en met  de komst van zes kinderen viel het niet altijd mee, maar de dinsdagavond was voor haar heilig, en in al die jaren heeft ze maar zelden repetities gemist.
Later bedankte de voorzitter haar nog eens voor haar enorme inzet al die jaren en liet dat vergezeld gaan van een mooie bos bloemen en een levenslang toegangsbewijs voor alle concerten van ‘Hosanna’.