Op 20 februari 2018 overleed ons erelid Sijb Veugdenhil op 84-jarige leeftijd. In een emotionele afscheidsdienst op 24 februari dankten wij voor zijn leven en voor wat hij voor velen en ook voor ons koor mocht betekenen.

Hij was bijna 65 jaar lid, waarvan 38 jaar secretaris en 8 jaar voorzitter. Ook daarna was hij als ‘mentor’ van het bestuur betrokken bij alles wat er moest gebeuren en nam daarin vaak het voortouw, op zijn eigen altijd vriendelijke en te bescheiden manier. In 2013 werd hij voor zijn grote verdiensten voor ‘Hosanna’ benoemd tot erelid.

Ook in zijn werk en zijn gezin toonde hij zich altijd dezelfde gemoedelijke en verantwoordelijke man die nooit iets teveel was. Hij genoot van het leven, zijn gezin, de natuur en de muziek en toonde regelmatig gepaste trots dat hij zijn muzikale gaven heeft mogen overdragen aan zijn kinderen en kleinkinderen.
Zijn gezin verliest een geliefde man, vader en opa. Wij als koor zullen hem ook verschrikkelijk missen, als uitstekende zanger en fijne medemens.

Hij verdient een mooie plaats in het engelenkoor.

Aan de afscheidsdienst hebben wij, met een brok in de keel, mogen bijdragen met twee delen uit de Paulus van Mendelssohn, waaronder:

Dir, Herr, dir will ich mich ergeben,
dir, dessen Eigentum ich bin.
Du nur allein, du bist mein Leben,
und Sterben wird mir dann Gewinn.
Ich lebe dir, ich sterbe dir:
Sei du nur mein, so g’nügt es mir.

2018-03-26T22:01:58+00:00 26-02-2018|