De concertreis die ‘Hosanna’ van 25 – 27 september naar Duitsland maakte is bijzonder goed verlopen. De bus vertrok keurig op tijd en kon zelfs inlopen op het reisschema. Tijdens de koffiestop bij Luik werd een mankementje aan de bus verholpen, en bijna een uur eerder dan gepland stond het koor bij de beroemde ‘Porta Nigra’ in Trier. Daar kon men dan ook, mede dankzij het prima weer, op het gemak door het mooie Trier naar de Konstantinbasilika wandelen, waar om 16.00 uur een mini-concert werd gegeven. Het was even wennen aan de gigantische ruimte, maar de akoestiek werkt daar heerlijk mee en de vijf kleine werkjes die a capella werden uitgevoerd, klonken als een klok. Het publiek genoot ervan, dat liet men duidelijk blijken. Ook het franstalige Onze Vader, ‘Notre Père’ van Duruflé bleek door de Duitsers zeer gewaardeerd te worden. Daarna naar het vier-sterren hotel in Bitburg waar het weekend werd doorgebracht.
De zaterdag begon met een rustige rondvaart over de Moezel, waarna om 13.00 uur in het Angela-Merici-Gymnasium de generale repetitie was. Ook daar klopte alles: de gehuurde vleugel was op tijd gearriveerd en gestemd met de vleugel van de school. De pianisten, Ulrich Krupp en Klauspeter Bungert, waren er. De sopraan Ursula Thies en bas Bardo Michaelis (vervanger voor de zieke Jean-Paul Majerus) waren goed bij stem en de generale was dus al een feest op zich. Mooie concertzaal met goede akoestiek, en de prachtige muziek van ‘Ein deutsches Requiem’ van Brahms: gewoon genieten.
Generale repetitie in Angela-Merici-Gymnasium

Generale repetitie in Angela-Merici-Gymnasium

Het koor ging terug naar het hotel in Bitburg, alle tijd voor diner en omkleden en om 20.00 uur was het concert. Daarbij werd ‘Hosanna’ ondersteund door een zestal leden van het Domchor Trier, waarvan vier nog piepjong. Hartverwarmend om mee te maken hoe deze jongeren (18-19 jaar) deze muziek beheersen en het heerlijk vinden om bij zo’n toch wel vergrijzend Hollands koor mee te zingen. Als er één ding ‘verbroedert’ is het wel goede muziek! Zo werd het een geweldige uitvoering, waar het (helaas wat weinige) publiek volop van genoot. Ook dirigent Hans Cok was zeer tevreden.
De terugreis op zondag was ook gewoon feest, toeristische route door de Eifel, prachtig weer en heerlijk door Monschau slenteren. Daar kwam wel een klein smetje op toen vier leden de verkeerde kant op waren gelopen en een half uur te laat bij de bus waren, maar ook nu verliep de verdere reis zo vlot dat het slotdiner in Rijen gewoon op tijd kon worden opgediend. Een geweldige reis die niet snel vergeten zal worden, uitstekend georganiseerd door bestuur en MCT Maastricht. En ook nog een goede test voor het concert dat op 30 oktober in de Nieuwe Kerk van Maasland gaat plaatsvinden.

'Hosanna' bij de bus in Monschau, wachtend op 4 verdwaaldenSAMSUNG DIGITAL CAMERA

‘Hosanna’ bij de bus in Monschau, wachtend op 4 verdwaalden

2017-09-20T17:22:20+00:00 11-10-2015|