Op vrijdag 26 oktober a.s. om 20.00 uur viert ‘Hosanna’ haar 80-jarig bestaan met een uitvoering van de ‘Elias’ van Felix Mendelssohn Bartholdy in de Nieuwe Kerk van Maasland. In dit werk heeft Mendelssohn het oude Bijbelverhaal (1 Koningen 17-19) over de profeet Elia, die de confrontatie aangaat met koning Achab en diens Baäl-priesters, uitgebeeld in muziek. Daar hebt u vorige week in de Midden-Delflandkrant alles over kunnen lezen.

schoolklas

Het concert wordt begeleid door het orkest RBO-Sinfonia, dat altijd graag stimuleert om kinderen met dit soort muziek kennis te laten maken. Dat gebeurt meestal met een ‘Educatief Project’ op plaatselijke scholen, waarop de kinderen aansluitend tijdens de generale repetitie live kennis kunnen maken met koor en orkest. Wat voor instrumenten worden er gebruikt? Hoe klinken die? Welke stemmen in een koor? Wat doet een dirigent? Veel kinderen hebben daar geen idee van!

Bij de concerten van ‘Hosanna’ is al een paar keer zo’n educatief project op bijzonder positieve en leerzame wijze uitgevoerd. Deze keer viel het echter voor de scholen erg lastig (i.v.m. de herfstvakantie). Daarom is er nu voor gekozen om de kinderen en kleinkinderen van de koorleden uit te nodigen om voor aanvang van de generale repetitie op donderdag 25 oktober, te komen luisteren naar een uitleg over dit gebeuren, en het eerste deel van de generale bij te wonen.

Het ziet er naar uit dat dit lang niet vol wordt, dus… ouders die het belangrijk vinden dat hun kinderen zo’n stukje cultuur meekrijgen: kom donderdagavond 25 oktober om 19.30 uur met ze naar de Nieuwe Kerk, Huis te Veldelaan 16. Vertel ze er thuis alvast iets over en laat ze dan live meemaken hoe dat in het echt klinkt. Ze steken er echt iets van op!

2017-09-20T17:22:20+00:00 26-10-2012|