Op zaterdag 17 december om 20.30 uur in de Nieuwe Kerk van Maasland: het gezamenlijke kerstconcert van CMV ‘Maaslandse Harmonie’ en COV ‘Hosanna’. Een Maaslands gebeuren, waarbij hele families op het podium staan en in het publiek zitten. Beide verenigingen zijn gewend om onder leiding van hun resp. dirigenten, Frank Hendriks en Kees Schrijver, muziek op hoog niveau te brengen en gaan dat nu samen laten zien en horen. Deze keer als vervolg op een uniek 24-uurs concert van Harmonievereniging ‘Euterpe’ in de Oude Kerk. Daarom begint het pas om 20.30 uur, om de echte liefhebbers en volhouders gelegenheid te geven van de Oude naar de Nieuwe Kerk te gaan.

kerstconcert-2011

De Christelijke Oratoriumvereniging ‘Hosanna’, opgericht in 1932, heeft in de wijde omgeving een uitstekende reputatie opgebouwd: kwalitatief hoogwaardige uitvoeringen van de grote klassieken, altijd met goede orkesten en professionele solisten. Sinds 1987, al bijna 25 jaar (!), staat het koor onder leiding van dirigent Kees Schrijver, die in april 2012 hoopt te vieren dat hij 40 jaar dirigent is. Onder zijn inspirerende leiding heeft ‘Hosanna’ al vele grote werken uitgevoerd.

De Christelijke Muziekvereniging ‘Maaslandse Harmonie’ is opgericht in 1919. Het is een enthousiaste vereniging met veel jonge leden. Naast het grote orkest bestaat de Maaslandse Harmonie uit het opleidingsorkest JEM, een leerlingen- en een blokfluitgroep.

Sinds 2003 is Frank Hendriks de muzikaal leider van het groot orkest. Hij is van oorsprong hoboïst, en ook afgestudeerd als HaFaBra-dirigent. Onder zijn leiding behaalt het orkest uitstekende resultaten, zo werd onlangs de dagprijs gewonnen op het WFM-festival 2011. Met jaarlijkse concerten, buiten-optredens, medewerkingen aan kerkdiensten en officiële gelegenheden zoals Koninginnedag en dodenherdenking, heeft het orkest altijd een goed gevulde agenda.

Op 17 december voeren beide verenigingen apart en gezamenlijk een aantal sfeervolle stukken uit, en ook het publiek komt nog aan bod met samenzang. Een volgende keer meer over het programma. De voorverkoop is al begonnen: bij de leden, Bloemsierkunst Bloei, Huis te Veldelaan 2, Maasland en Sigarenmagazijn ‘Hartelust’, Rembrandtlaan 1, Maassluis (Palet). De toegangsprijs is € 10,- (incl. consumptie). Meer informatie: telefonisch (010) 591 62 27 en (010) 591 37 64 of de websites: www.maaslandseharmonie.nl en www.covhosanna.nl

2017-09-20T17:22:20+00:00 17-12-2011|